JULI 2020

Gepubliceerd op 9 juli 2020 om 20:35

HOE BELANGRIJK IS OM GOED VOOR JE VOETEN TE ZORGEN? - JULI 2020

 

Beste cliënten en lezers,

Van harte welkom op onze website en bij ons eerste maandcolumn. Wij willen vanaf nu elke maand een column schrijven die jullie kunnen lezen. Dit kan over ontzettend veel uiteenlopende onderwerpen gaan, zoals de laatste tips&tricks, ondernemerschap maar ook ontwikkelingen op persoonlijk gebied en bijscholing! Als onderwerp van ons eerste column hebben wij gekozen voor: hoe belangrijk is het om goed voor je voeten te zorgen? 

 

Voetverzorging is een van de belangrijkste dingen die je voor je lichaam kunt doen. Niet alleen zijn verzorgde voeten voor het oog mooi, maar ook is het erg belangrijk voor je lichaam om je voeten goed te onderhouden. Onze voeten dragen ons lichaam elke dag door en door. Eigenlijk staan we er niet genoeg bij stil hoe belangrijk onze voeten zijn. 

 

Zo'n 57% van de mensen krijgt ergens in hun leven last van de voeten met de daarbij behorende klachten zoals pijn, eelt, ingroeiende nagels en/of likdoorns. In een actief leven lopen wij mensen zo'n 3 a 4 keer de wereld rond. Dit komt neer op een ruime 150.000 kilometer (!!!). Daarom is het ook helemaal niet gek dat wij op een gegeven moment last krijgen van onze voeten. Ook als we kijken naar de complexiteit van de voet zijn de klachten ook meer dan logisch. 

Om goed voor je voeten te zorgen is dus echt belangrijk. Onze voeten dragen ons. De voeten zijn lichaamsdelen met erg veel functies. Naast dat ze ons ,zoals hierboven genoemd, dragen hebben de voeten nog meerdere functies. Voeten zijn namelijk ook een lichaamsdeel dat de ontgifting van het lichaam reguleert. Groene kool heeft een speciale werking op het lichaam. Twee voorbeelden daarvan zijn dat groene kool vocht uit opgezette gewrichten haalt en groene kool haalt de hitte uit de ontsteking. 

 

Ook met regelmaat naar de pedicure gaan is erg belangrijk. Zo kun je voet klachten voorkomen of verhelpen. 

 

Een andere manier om goed voor je voeten en tevens ook je lichaam te zorgen is het ondergaan van voetreflex therapie behandelingen. Linda Vroom, voetreflex therapeute, van Lijf & Voet vertelt u er in een volgend column meer over.

 

Wij hopen dat u plezier heeft gehad in het lezen van deze column. Heeft u vragen, neem dan vrijblijvend contact met ons op. 

 

En laat natuurlijk vooral een reactie achter met onderwerpen waar u meer informatie over wilt, en of u dit natuurlijk leuk vind of niet! 

 

Tot het volgend column!

Liefs, Salon de Basis. 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.